Wat is creativiteit?

Creativiteit is een breed begrip. In de wereld van personaliseren is creativiteit onmisbaar. Stel je wilt een nieuw product presenteren, dan komt er meer bij kijken dan je zou vermoeden.

Het bedenken en uitwerken van ideeën, het zoeken naar een leverancier, het maken van pakkende teksten, fotograferen en bewerken van foto’s, het plaatsen in de webshop, advertenties en aanbiedingen maken. Dit alles maakt een creatief beroep zo geweldig leuk en veelzijdig. Je bent altijd bezig en nooit is het saai. 

Helaas wordt creativiteit door iedereen anders geïnterpreteerd. Daar waar de één nieuwe ideeën ontwikkelt en deze realiseert tot een mooi product is de ander is creatief in het zoeken van andermans ideeën, teksten en beeldmateriaal en zal dan ook niet schromen om deze te introduceren als zijnde zijn of haar idee en met andermans eer gaan strijken. Als bedrijf zijnde is het niet alleen belangrijk om kennis te hebben van de laatste trends, machines, materialen, maar het is net zo belangrijk om je te verdiepen in de regel -en wetgeving omtrent auteursrecht. Dit kan je een hoop ellende besparen.

Nee, niemand kan auteursrecht claimen op de Nederlandse taal, maar wel op teksten van eigen creatieve hand. En nee, een basismateriaal, welk je bij de groothandel koopt, kun je niet claimen, maar wel het idee en eindproduct wat je er van maakt. Jammer genoeg is dat nog niet helemaal duidelijk bij een aantal hardnekkige collega ondernemers. Als bedrijf zijnde kun je niet accepteren dat het vele, liefdevolle werk en energie klakkeloos overgenomen wordt.

Sommige zaken kun je niet zelf afhandelen en het is dan ook raadzaam om een advocaat, gespecialiseerd in auteursrecht te raadplegen en te overleggen.  Het aanleggen van een dossier is essentieel. Printscreens van jouw werk op de andere website of Facebookpagina zijn heel belangrijk, want zodra men het verwijderd heeft gaat men ontkennen en beschuldigen! Een goed dossier is het halve werk. 

Copycats zullen er altijd zijn en bij de één is een vriendelijk verzoek voldoende en ontvang je excuses en de ander blijft zonder toestemming kopiëren en zal uiteindelijk aan het kortste eind trekken. Toen we in 2015 enthousiast met ons mooie bedrijf starten hadden we maar één ding voor ogen, unieke cadeaus maken voor een betaalbare prijs. En daar ligt nog steeds onze focus.

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren. Lees alles over onze omgang met jouw gegevens in de privacy verklaring.