Veiligheid voor alles

Het is ontzettend moeilijk om een leuk en origineel kraamcadeautje te vinden. Bekijk maar eens de Google zoekresultaten voor ‘kraamcadeau’ en je ziet door de bomen het bos niet meer. Waar moet je beginnen? Nog sterker, waar moet je allemaal op letten?
Je wordt overspoeld met aanbieders, maar zijn deze cadeautjes wel veilig?
Neem bijvoorbeeld een rompertje bedrukt met een grappige tekst; een schattig kraamcadeau, maar als de verkoper deze tekst met een strijkijzer of slechte pers bedrukt heeft kan dit schattige rompertje ineens heel gevaarlijk worden.
De opdruk kan loslaten en kleine babyhandjes doen de rest. Daarnaast kan de opdruk natuurlijk ook loslaten in de wasmachine. Dan is je schattige cadeau opeens niet meer zo leuk.
Informeer daarom altijd naar de wijze van bedrukken en de wasvoorschriften. Een goede bedrukking mag niet loslaten in de was. 

Geboortestoeltjes, stapeltorens, treintjes, blokken, knuffels, speenkoorden met naam, …..je kunt het zo gek niet bedenken, bijna alles is te personaliseren! Leuk om te zien en geweldig om te geven.
Kijk echter bij aanschaf van een dergelijke kraamcadeau altijd naar de stevigheid van sticker of bedrukking.  
Houd er rekening mee dat, bij vinyl beplakte items, de vinyl tijdens het spelen kan loslaten of zelfs door het kindje kan worden losgepeuterd.

Het is veiliger om te kiezen voor een geschilderd of een met inkt bedrukt kraamcadeau. 
Een gepersonaliseerd kraamcadeau is een gewaardeerd cadeau, maar let goed op de kwaliteit en bedrukking wijze.

Veiligheid voor alles

Marianne Eerens September 2019

Handige links

https://www.consumentenbond.nl/kind-en-veiligheid/babyspeelgoed-kopen

https://plazilla.com/page/4295114627/waarschuwing-ce-markering-kan-ook-china-export-betekenen

Kraamcadeau: wat koop je voor een pasgeboren baby?

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren. Lees alles over onze omgang met jouw gegevens in de privacy verklaring.